Men are lazy and slow


Källa bild: startaeget.se

Som alla vet är tjejer smartare snällare och mycket bättre än killar på det mesta. (jag är en kille)
Och nu finns det ytterligare än undersökning som bevisar det. Den handlar om den här lilla grejen som heter internet. Enligt undersökningen så använder kvinnor internet och dess funktioner mer än män. Det kanske inte bevisar att kvinnor är smartare bättre eller en massa sånt. Men jag tycker att det bevisar att kvinnor vågar prova nya saker och lär sig fortare. Och de två egenskaperna är rätt viktiga. Vilken den ena jag nästan helt saknar.






Chokolade

Det är lite mer komplicerat att skapa ett eget företag än jag trodde. Själva startandet är inte så svårt bortsett från att man måste veta exakt vad man ska syssla med.
Men sen när man väl har startat det, då blir det svårt. Moms pliktelse schablonavgifter och en massa annat skumt.

Skönaste hade varit om man kunde gå på en sån där "starta-eget" dag som skatteverket anordnar. MEN. De är på onsdagar och håller på från nio på morgonen till fyra på eftermiddagen. Så om jag ska på något sådant måste jag alltså ta ledigt från skolan. Blä blä och blä.






Inte mer grader

Det ska inte bli mera plusgrader. Det är redan alldeles för mycket.
Det ska vara lite lagom kallt, en massa snö, vindstilla och sol. Som på bilden jag tog för två år sedan. Så ska det se ut.
Vilket det har gjort ända sedan December så jag kanske inte ska klaga. Men man vill ju alltid ha mer. Fast det är kanske så jag inte ska tänka. Nej, jag ska vara glad för all den snö vi fått och sluta klaga.
Hejdå.






I've found it

Jag har verkligen inte hittat "det" vilket är allas mål. Men jag har hittat något annat. Nämligen den perfekta datorn för mig.
Inte så dåligt det heller.

Iallafall, den är från HP men lite speciell. Varför? Jo... Den har multi-touch skärm!
Alltså tänk dig en vanlig snygg bärbar dator i aluminium. Men den har en skärm som känns och fungerar som en iphone skärm (multi-touch capasitive).

Den har inte det värsta priset heller. Och när jag har startat mitt företag (kommer skicka in ansökan förhoppningsvis nästa vecka) så kommer jag slippa betala moms på allt som hör till firman.
Och det första en firma behöver är väll en jobb dator, eller hur :P






It's for noone

Jag är väldigt sen nu, men.
Kungen har ju skrivit en till del på novellen. Minst lika bra som de andra.

Del 3: När smärtan får ett namn






Snöbollskrig

Igår när jag kom hem så blev det ett riktigt snöbollskrig. Riktigt riktigt kul. Vi höll på ett tag och sedan sprang jag in och hämta kameran när de fortsatte. Sen tog jag lite bilder, och vissa blev faktiskt riktigt bra.
Jag kommer nog inte lägga ut dem eftersom jag inte tycker det känns riktigt "rätt" att lägga ut bilder på andra.

Det finns faktiskt något bra med att det är plus grader.






Sportlov, typ


Idag börjar ju faktiskt sportlovet! Fast jag tycker att det inte börjar på riktigt förens på tisdag. Då ska vi upp till Järvsö backen och åka lite skidor.
Det är ju det bästa året på riktigt länge för skidåkning. Skulle inte förvåna mig om man kan åka skidor sen på Påsklovet. Och det vill jag också, för vi har ju faktiskt ett årskort i år.






Look at the stars, they shine for you


Kort kort dag.
Nästan precis som alla torsdagar. Simmade först för att vakna lite. Sen vart det fysik med Lasse. Juste, Lasse eller Lars som han heter. Är en riktigt riktigt bra lärare. Det roligaste är att **** hade haft honom i ettan :) Så jag visste redan vem det var när han kom in.

Sen iallfall blev det ingen engelska utan jag åkte till tandläkaren. Tycker det känns väldigt onödigt eftersom de inte säger så mycket förutom "det ser bra ut".
Hade nog varit bättre och haft engelska istället. Men men.
Livet är inte alltid som det ska vara. Eller, det är nog kanske aldrig som det ska vara. Eller jag vet inte :P






Spotify fail


Idag fökunnade spotify att de skulle ha sin första musikvideo uppe :D
Problemet? Sony betalar för det hela och det ses då som en reklam kampanj, vilket gör att premium användare inte får se denna video. That's fail.
Som tur var kan vi se den från deras hemsida. Men det är fortfarande fail.

Det var en helt ny Jimi Hendrix musik video förresten.






Tänk på

Life is a one way road. You can't go back.






Dagen gick


Det gick bättre än jag hade trott.
Självklart lyckades jag inte bli klar med Kemi filmen, men det var bara två grupper som var klara så det var rätt lungt.
Musiken flyttades fram en vecka.

Men de andra två proven fick vi göra. Jag tror det gick rätt bra, matte provet hade jag behövt jobbat lite snabbare på. Men ska inte klaga. Och sen ToF provet, det gick mycket bättre än jag trodde. Tror nästan jag kan säga att det blir ett VG minst.






Exporterings problem

Är knappt inärheten av att bli klar med kemin, men ändå tänkte jag exportera det jag har gjort för att liksom ha något att visa om de skulle tvinga oss.
Så datorn har varit på hela natten och jobbat med filmen, men nu på morgonen fick jag ett felmeddelande som jag aldrig stött på tidigare. Ingen aning om hur man löser det men det kom fram precis innan filmen skulle bli klar :(

Ska prova att exportera lite små delar och se om det funkar. Om det inte gör det så får jag försöka fixa det här. Helst idag.






Kan inte... jobba... mer...

Imorgon är det lite skol grejer:

1. Kemi film ska in
2. ToF prov
3. Matte Prov
4. Musik uppspel

Kul va, allt det där på en och samma dag. Visst det kanske inte är sådär jätte mycket. Nej, det är faktiskt helt okej, om man inte skulle ränka med kemi filmen d.v.s. Den håller på och dödar mig :(

Jag fick några ljudfiler i fredags och skulle då fått helgen på mig att jobba, då hade det kanske gått. Men nu är det så att jag inte fick de sista ljudfilerna och filmerna som skulle användas till förens idag!


STRESSAD STRESSAD STRESSAD!
Men jag kommer inte hinna det här...
De säger att jag ska ta det lungt och inte stressa och sådär. Men jag vet att de vill att jag gör klart det. Att jag jobbar så mycket jag kan, de vill att det blir klart tills imorgon. Blä för att ha varit sjuk.






Himlen var oskyldigt blå

Den var ju helt underbart blå! Idag när jag gick hem låste månen starkt och klart och hela himlen var i en gudomligt blå färg. Men självklart när jag kommit hem satt mig tillrätta och fått fram kameran, då är himlen svart.






Shutter Island



Den var riktigt jädra bra. Följde boken riktigt bra så vi som hade läst den gillade den verkligen.
Min brorsa hade då inte läst den så han hade en hel del frågor och lite att diskuttera vilket var rätt kul.

Annars hade de lyckats riktigt bra, allt kändes och såg ut precis som jag hade tänkt mig det. Förutom vägen ut till fyren då. Men men.
En skådespelare som jag tyckte var extra bra var hon som spelade "Keasmer" (kommer inte riktigt ihåg vad hon hette, men något sådant) hon spelade riktigt riktigt bra! Kände också igen henne från någonstans. Kommer inte bara ihåg varifrån...
Men hon var iallfall grym, spelade precis som hon skulle och var riktigt häftig.






I'm amazed by amazing people

imorgon kan bli en bra dag. Kan bli en okej dag. Kan inte bli en fruktansvärd dag.

Men vad den garanterat kommer vara, är en dag full med frågor, men få svar.






Läs dessa

Ibland händer det att man hittar såna där små ädelstenar, såna små saker som kanske inte verkar vara så mycket först. Men när man granskat dem ser något underbart. Som en människa man aldrig pratat med. Eller en låt som man inte riktigt lyssnat på.


jag fortsätter leva Del 1

Mitt hjärta fortsätter slå Del 2


Något man borde läsa.






Blue man melodifestival



Blue man group var på melodifestivalen! Hur fick dem dit dem? Det är ju rätt enormt!
Coolt var det iallafall. Och som dem sade så är det ju typ... äsch kommer inte ihåg vad de sa. Men det betydde iallafall att de var grymt coolt att de var där och att vi inte riktigt förtjänade det. Eller nått.
Nemen det var riktigt coolt.

Resten av melodifestivalen ja. Darins låt var inte så dålig faktiskt. Tyckte att den där låten som Teds brorsa skrev var bra. Man hörde verkligen att det var han som skrivit den, lät verkligen som en Ted Gärdestad låt. Lite synd att sångaren inte sjöng lika bra som Ted. Men det gör inte många.
Elins låt var ju dålig. Hon brukar ju kunna sjunga iallafall.






Silvia (****)







Det känns inte riktigt bra...

Okej, jag ska på shutter island imorgon. Men det känns inte riktigt bra, den där magiska känslan av att få se den imorgon är borta.

Men det kan bli bra, visst, brorsan ska med också, men det kan bli kul ändå.
Även om det inte blir så kul så blir det iallfall en söndag då jag har gjort något, skönt det.






Ingen shutter island

Blev tyvär ingen shutter island igår. Kommer inte gå in på varför, men man kan kalla det personligt.

Idag blir det nog rätt mycket jobb. Har ju varit sjuk hela veckan så jag har behövt lita på att andra jobbar. Riktigt jobbigt. Men de har faktiskt gjort rätt mycket. Hade behövs mer. Men men, man ska vara glad för det man får. Och med tanke på allt jag faktiskt har fått så är jag extremt glad.

Men det kommer bli en massa jobb. Så mycket till helg kommer det inte bli.
Men eftersom jag aldrig får något som jag skulle kunna kalla helg så är jag ändå rätt glad för att jag har något att göra...






Fint men inte sant

Mycket som är det :)

Men det jag tänkte skriva om var den här låten. Den ligger högst upp på Spotifys top list. Vilket jag inte tycker låter riktigt rätt. Visst det är en underbar låt som förtjänar att vara där. Men jag tror inte alla spotify användare tycker det.







Hope aint working for me :(

Idag har jag faktiskt gjort grejer! Way to go!
Har varit hos en vän och hjälpt honom med lite film redigering och sånt.
Blev faktiskt helt okej, om man tänker på tiden vi hade och sådär.

Nu är det väll snart mat, sen ska jag bara begrunda mitt liv några timmar tills det är dags för att sova. Sen blir det nog skola imorgon. Kanske, kanske inte. Ingen vet






Snart tillbaks



Kommer nog snart kunna gå tillbaks till skolan utan att behöva hosta hela tiden.

Men det är ovesäntligt. Vad är då viktigt, jo denna hemsida.
Varför är den så intressant då? Jo för att där finns ett fint litet namn med. Nämnligen min brorsa!
Det betyder alltså att vi kommer jobba tillsammans hela sommarlovet, tjoho! (tror jag)






Kärlek är...

Kärlek är när två personer älskar varandra. Right?
Men vad är det då att älska?






Godmorgon?

Vaknade för inte så länge sedan.
Skippade skolan idag för att jag inte mår så bra som jag skulle vilja göra. Och man blir ju frisk snabbare om man får sova ut. Så det är precis vad jag kommer göra.
Kommer troligtsvis missa engelska provet imorgon och lite andra grejer. Men det får jag ta igen. Och jag tycker faktiskt att jag ska få vara lite sjuk nu. Har ju inte varit det på en skoldag på flera år.






Tänk på

Of you but your soul into something. It wont be wonderful. It will be like your soul.






Den där dagen

Det är ju den där dagen idag. Den där dagen där alla som har någon är lyckliga.
Och när alla som inte har någon känner hur härligt det verkar att ha någon.

Det är alla hjärtans dag






Bilderna













Inte smart

Var ute och fotade idag. Verkade inte som om det var en så bra ide för en sjukling att vara ute och frysa. Mår nästan sämre nu. Blev nog inte heller så många bra bilder.
Sitter och laddar över dem nu, kommer upp snart.






Tänk på

De värsta misstagen är de man inte vet om.






Det snöar :(



Var kanske en bra sak för ett tag sen. Men om man vill ut och fota så är det ju inte så bra, är liksom lite rädd om kameran.
Sen är det inte lika kul att gå när det snöar heller. Helst ska det vara vindstilla.






Imorgon ska det fotas

Var ett tag sedan. Och med lite tur blir det bra väder imorgon. Så då ska det fotas lite.






PIN kod inte säkert längre.

Hittade riktigt intressanta nyheter.
Några riktigt smarta killar verkar ha hittat ett jätte problem i dagens betalsystem. Det verkar som om när man skriver in pin koden så kollar banken om man skriver in rätt PIN kod, men det är inte banken som kollar om det är rätt. Utan maskinen. Det dessa människor har gjort är att genom att koppla en dator till kortet fått banken att tro att de slagit in rätt kod. Vilken kod de än använt.
Lite svårt att förklara kanske, men jag har hittat en bra film om det från BBC.
LÄNK

PS. Skulle självklart villa ha filmen i inlägget, men de verkar ha skyddat det rätt fiffigt .DS






Miniräcknare vs Fabian 0-1



Tydligen klarar inte min miniräknare riktigt av den matten som jag håller på med. Han behövde en liten paus :)






Klockan 9:21 hände det



Ni som känner igen bilden förstår. För er andra. De släppte biljetterna till Shutter Island.
Har inte köpt några biljetter än eftersom jag inte vet hur många som ska se den.
Med lite otur blir det bara jag, med lite tur blir det två eller tre.

Filmen har inte premiär förens nästa fredag, så förhoppningsvis finns det lite biljetter kvar när jag beställa. Är det någon annan som tänkt se den?






Jag pratade med ett geni igår


Jepp, igår på bussen på väg hem pratade jag med en "gammal" klass kompis.
Efter ett tag började vi prata om alla dessa 3D filmer som har blivit så sjukt populärt (igen) och att nu TV tilverkare börjar göra TV apparater som stödjer det. Men att man fortfarande behöver dessa fruktansvärt fula 3D glasögonen.

Då kom han på den mest geniala iden jag hört på länge! Gör 3D linser!!!
Visst är det genialiskt. Liksom, det är ju bara glaset man behöver, och 3D linser synns ju knappt. Då kan man ju ha de på sig hela dan och sen när man ska sätta sig ner och titta på TV så är allt 3D utan att man måste fixa med något.

Då kommer alla skärmar blivit 3D, fett läskigt föresten.

Reklam som hoppar fram när du går förbi. Men tänk vilken revolution det hade kunnat blivit för spökhus! Om alla väggar var stora tv skärmar. Visst är skådespelare läskigare än filmer. Men en skådis kan inte kansta en kniv som flyger mot dig i 3D och sen försvinner en millimeter från ditt huvud. Eller att taket faller ner och splitter bara över ner på en. Förstå vad läskigt.






Annorlunda musik

Här har ni en härlig låt.

Riktigt riktigt konstig, men härlig. Låter som fåglar som sjunger, som snö som smälter, som solen som går upp. Låter helt enkelt som vår.








Else



Jag hade fel om den där "else" grejen. De hade ju världens hemsida och världens produkt visning.
Och världens snyggaste telefon.

Den var ju inte bara snygg heller. Utan verkar även vara världens smartaste telefon.
Om den släpps innan min telefon går sönder så kommer jag lätt köpa den. Om jag har råd såklart.


Varför tycker jag nu att den är så bra?
Börja med att titta på den så kanske du förstår en del. Sen har de också en massa härliga bra ideér om hur man ska ändra om hur folk använder telefonen. Till exempel har de sitt egna sci-fi sätt att styra telefonen, med menyer och sådär. Du använder tummen och får upp som en solfjäder där du går vidare.
Kanske inte låter så jätte häftigt. Men titta lite på dessa länkar så kanske ni fattar.

Telefonens hemsida
All the Same
Should work for us
Writing Manuals
Making the rules
Sync with "your" life






Häftigt

Du som har gjort den här skulle jag nog utan att behöva överdriva kunna kalla riktiga proffs.
Det är någon typ av lanseringsvideo för ett nytt mobil företag som heter Else. Videon säger ingenting om deras produkter eller vad de igentligen gör. Men den är så grymt cool så jag bryr mig igentligen inte.
Här kommer länken iallafall.

http://www.else.bz/






Två ord

Typiskt Mig...

Okej, bara som en kort förklaring.
Åva hade bestämt sig för att idag (måndag) och imorgon så ska det vara studie dag. Alltså, lärarna ska lära sig saker och vi är lediga. Visst låter det skönt?

Men nu är det ju så att jag är jag och så fort det blir ledighet så blir jag sjuk. Jepp. Blev småsjuk i lördags och nu idag är jag sådär jobbigt sjuk. Jag kan äta och sådär. Men inte så mycket mer.

Jag som faktiskt såg fram mot en ledig dag. Blä






Salem al fakir!



Jag trodde inte svenska folket visste vad musik var. Men det verkar de ju ha. Hur kunde de annars rösta vidare Salem.
Hur som helst så är jag glad för att han gick vidare och hoppas att han vinner allt.

Go Salem!






Liljevalsch



Kom precis hem från liljevalsch vårsalong.
Som vanligt var det riktigt bra grejer och mycket olika saker. Jag gillar verkligen hur de lyckas plocka ut många riktigt bra saker varje år.
Men vissa är faktiskt riktigt löjliga. En var nästan i stil med "isbjörn-i-snöstorm". Det var ett pytte litet blad som var urklippt och på klistrat i övre högre hörnet på ett A3 papper. Inte så fint eller originellt.

Men annars var det riktigt bra. Kändes kanske lite dystrare i år än förut. Men det kan bara ha varit jag.






Ghost town of vaxholm

Om det var någon som åkte ut eller in i vaxholm så märkte ni säkert en stor skillnad fån resten av sverige. Det var en riktigt tjock dimma!
Inte en sånhär vanlig dimma, utan en tung läskig dimma. En sån dimma som fick det att se ut som om man åkte högt, högt upp på något berg eller nåt.

Rätt coolt faktiskt, tog inte kort på det, men förhoppningsvis kommer det igen. Och då ska jag ha något att fota med med.

Juste, det konstiga var ju inte själva dimman. Utan att när man kom bort från vaxholm så försvann den. Visst, det är ju bara för att det ligger vid kusten och sådär. Men det ser fortfarande rätt coolt ut.






Voddler update


Fick precis ett mejl från voddler.
Bland annat så stod det att de håller på att skapa en Air applikation för voddler. Kanske inte så spännande i sig. Men det betyder att Voddler kommer funka på de flesta datorer och att du kommer kunna använda musen! Ännu ett steg närmare att bli spotify för film.
Yay!






Gratis Microsoft office till alla!


Läste precis på sweclockers att microsoft kommer släppa en gratisversion av Office 2010. Alltså Word, Excel, Power point och allt det där.

Visst det kommer inehålla reklam och "vissa begränsningar" men ändå! Gratis är alltid gott!
Och tänk om de kan få alla som kör olagligt idag att använda gratis versionen? Det hade de ju tjänat extremt mycket pengar på! Smart drag microsoft säger jag!

Och tack!


Källa






RSS 2.0